torstai 22. tammikuuta 2009

Suisto

Jahas, tarkoitus oli hieman useammin tätä plokia päivitellä, mutta kaiken muun ylivoima on sitten vienyt mielenkiinnon kirjoittamisesta. Eipä tässä nyt sen kummempia ole maailmassa tapahtunutkaan, jotain raketteja ovat lähetelleet tuolla Lähi-idässä ja vastapainoksi toinen puoli tuhosi raketin lähettäjien asuinalueen kokonaan. Ei sillä, että rakettien lähettäminenkään fiksua olisi, mutta joku roti sentään noihin kostotoimenpiteisiin. Eipä niistä sen enempää.

Olen ollut aivan haltioissani uutena vuotena Hämeenlinnaan avatusta Suisto-klubista. Paikka on jotain sellaista, mitä Hämeenlinnaan on haluttu jo vuosia, mutta innokkaita puuhamiehiä ei ole löytynyt, eikä kyllä aina asiakkaitakaan. Nyt toivottavasti on muutosta ilmassa, paikka on mitä mainioin illanistujaisiin ja musiikin kuunteluun. Myös sellaisen musiikin kuunteluun, joka ei vedä Verkatehdasta tai Sirkusta täyteen joka kerta, sellaisia paikkoja ei ole koskaan liikaa.

Eilen olin kuuntelemassa Alaska Kalasta ja Frankifieria Suistolla ja huomasin, että klubilla on panostettu olennaisimpaan. Akustiikka on loistava ja tila on suunniteltu niin, että tunnelmaa ei tarvitse edes hirveästi luoda, se syntyy lähes itsestään. Tämäkin on yksi syy, miksi Suistolle on pakko toivoa menestystä, kyseessä ei ole mikään suuri bisnes, vaan se on syntynyt rakkaudesta musiikkia ja klubikulttuuria kohtaan. Tosin ei kukaan tappiolla moiseen yritykseen lähde, joten toivotaan että yrittäjille jää käteen muutakin kuin laskuja.

Nyt vain toivotaan, että hämeenlinnalaiset jaksavat käydä Suistolla tulevaisuudessakin. Ainakin paikalle buukatut esiintyjät vaikuttavat kovatasoisilta. Ehkä tulevaisuudessa voimme Hämeenlinnassa elvistellä muullakin kuin Ämyllä, ehkä Hämeenlinna on kymmenen vuoden päästä tunnettu Suomen vaihtoehtokulttuurin kehtona.

Ehdottomasti vuosikymmenen kulttuuriteko Hämeenlinnassa.

1 kommentti:

  1. Paikan ohjelmisto näyttää mielenkiintoiselta.Pitäisi varmaan käydä joskus testaamassa suisto-klubi.

    VastaaPoista