lauantai 3. tammikuuta 2009

Ihminen, jonka haluaisin tavata

Mauno Koivisto, Martti Ahtisaari, Tarja Halonen, Paavo Lipponen, Sauli Niinistö, Paavo Väyrynen, Esko Aho ja ketä heitä nyt onkaan. Merkittäviä henkilöitä ja varmasti pitkä kokemus politiikasta ja varmasti kovia esittämään näkemyksensä asioista, mutta jos vain yhden ihmisen saisin valita, niin hän ei olisi poliitikko.

Ismo Alanko, Jari Tervo, Vesa-Matti Loiri, M.A. Numminen, Ville Valo, Kari Hotakainen, Martti Syrjä ja ketä heitä nyt onkaan. Merkittäviä henkilöitä ja varmasti pitkä kokemus taiteesta ja varmasti kovia esittämään näkemyksensä asioista, mutta jos vain yhden ihmisen saisin valita, niin hän ei olisi taiteilija.

Jari Litmanen, Lasse Viren, Arto Bryggare, Toni Nieminen, Atik Ismail, Janne Holmen, Aleksei Jeremenko Junior ja ketä heitä nyt onkaan. Merkittäviä henkilöitä ja varmasti pitkä kokemus urheilusta ja varmasti kovia esittämään näkemyksensä asioista, mutta jos vain yhden ihmisen saisin valita, niin hän ei olisi urheilija.

Tätä leikkimistä nyt voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään, sillä maailmassa on hyvin paljon mielenkiintoisia ihmisiä, joiden tapaaminen olisi varmasti hieno kokemus. Mielenkiintoisella ihmisellä on särmää, hänellä on vahvoja mielipiteitä, hän ei välitä ulkopuolisten arvostelusta ja mielipiteistä.

Miksi haluan tavata nimenomaan tämän tietyn henkilön? Hän on älykäs, hän on sivistynyt, hänellä on vahvat näkemykset monista asioista, hän on hyvin monista asioista kanssani eri mieltä, hän ei ole oikeastaan vaikuttanut ajattelutapaani millään tavalla, mutta hänellä on kiistattomat meriittinsä.

Hän on Loka Laitinen.

Koko asia tuli mieleeni, kun luin Ylioppilaslehden artikkelin Loka Laitisesta. Meillä ei ole Loka Laitisen kanssa oikeastaan mitään yhteistä ja lopulta hyvinkin paljon. Mielestäni Loka Laitinen on monesti kuin rikkinäinen levy ja hyvin ennalta-arvattava kirjoittaja, toisaalta hän saattaa yllättää lukijansa täysin. Olen melkein kaikesta hänen kanssaan eri mieltä, mutta joskus olen täysin samaa mieltä hänen kanssaan. Ja pidän ihmisistä, jotka ovat täynnä ristiriitoja, heissä on jotain kiehtovaa.

Loka, jos satut kuulemaan tästä, niin lähetä vaikka sähköpostia, niin käydään kaljalla joku kerta.

1 kommentti: